Turneul național din 2024 începe pe 9 decembrie la BUCURESTI pe scena TEATRULUI NATIONAL, apoi ajunge la BACĂU unde pe 10 decembrie artistii vor urca pe scena TEATRUUI RADU BELIGAN, străbatand apoi drumul până la CLUJ-NAPOCA, unde în 11 decembrie putem asculta orchestra la CINEMA FLORIN PIERSIC. Continuam periplul cu concertul din 12 decembrie de la BISTRITA la PALATUL CULTURII urmând ca apoi in 13 dcembrie sa ajungem la SIBIU la TEATRUL ION BESOIU. In 14 decembrie TARGU -MURES ne este gazda in minunatul PALAT AL CULTURII. Plecam apoi in 15 decembrie la PLOIESTI la FILARMONICA PAUL CONSTANTINESCU. Drumul ne duce catre minunata sala a FILARMONICII ION DUMITRESCU din RAMNICU-VALCEA unde in 16 decembrie vom avea o seara magica. CRAIOVA ne asteapta la FILARMONICA OLTENIA in 17 decembrie. In 18 decembrie o să poposim la BRAȘOV la TEATRUL SICĂ ALEXANDRESCU. Incheiem turneul national cu BUZAUL in 19 decembrie. Din 20 decembrie vom merge in BULGARIA unde vom incanta publicul cu spectacole in RUSE, VELICO TARNOVO, PLOVDIV SI SOFIA, iar in 26 si 27 decembrie vor fi doua concerte extraordinare la SALONIC GRECIA in minunata sala MEGARON.
Programul concertului va cuprinde lucrări de muzică clasică ce aparțin celor mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, iar celebrele valsuri vieneze, nelipsite din repertoriul abordate de Johann StraussEnsemble, vor contura tabloul încântător al unei seri magice de iarnă. Muzicienii din Johann Strauss Ensemble sunt încântați să revină într-un turneu de excepție, spunând că „de fiecare dată descoperim ceva nou în această țară frumoasă. Abia așteptăm să ne reîntoarcem și sămai trăim un capitol din viața orchestrei noastre împreună cu minunatul public român.” Având în vedere faptul că spectacolele orchestrei Johann Strauss Ensemble, în România, se joacă de fiecare dată cu casa închisă, biletele au fost puse în vânzare din timp.
Istoria orchestrei Johann Strauss Ensemble începe în anul 1985, când a fost fondată de către membrii ai Bruckner Orchester din Linz. Grupul lucrează de atunci fără întrerupere la perfecționarea sunetului și stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului standard. Orchestra îi datorează o mare parte din evoluția profesională, violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a începu tsă studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. Vioara la care cântă a fost fabricată în anul 1697 de către Carlo GiuseppeTestore, aceasta fiind “sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart.
Încă de la început, Johann Strauss Ensemble a încercat să își dezvolte repertoriul într-un mod care combină numeroasele lucrări muzicale ale familiei Strauss cu compoziții noi. Orchestra acordă o importanță specială neutralizării tendinței de comercializare care este din ce în ce mai des asociată cu muzica vieneză. Faptul că sediul principal al JSE se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.