Muzica lui pătrunde în toată lumea și pe marile scene ale Europei, Americii sau Asiei, astfel tango-ul devine un fenomen universal și intră în patrimoniul cultural imaterial al UNESCO.
Revenim cu mare drag la Filarmonica de Stat Oradea, alături de oameni dragi și artiști excepționali, cu o premieră scenică în România, unde tango-ul lui Astor Piazzolla va fi pus în scenă de muzicieni, o actriță și o balerină, dar și dansatori de tango argentinian!
Veți asculta cele mai frumoase lucrari ale mareului compozitor, precum „Oblivion” , „Libertango”, „Adios Nonino”, dar și mai puțin cunoscutele „Soledad”, „Milonga del Angel”, „Cite Tango” sau „Jaquinto Chiclana”, „Vuelvo al Sur”.
Bandoneon-ul este instrumentul specific muzicii de tango și este făcut celebru de Astor Piazzolla prin virtuozitatea sa și compozițiile muzicale dedicate acestui instrument special.
ELENA IVANCA este actriță a Teatrului Național din Cluj-Napoca, cu o bogată carieră artistică atât în teatru cât și în film. Este absolventă a Facultății de Teatru din Cluj-Napoca, a unui masterat ce are ca temă ,,Dicția sau Vorbirea de performanță”, iar în 2012 obține titlul de Doctor în Teatru, cu lucrarea ,,Gestul ca mediator și creator de sens. De la text la întruparea personajului”.
Rolurile de mare anvergură, colaborările și activitatea pedagogică i-au adus numeroase premii și recunoaștere, dar ceea ce o caracterizează poate cel mai bine este pasiunea și dăruirea pentru profesie și oameni.
Este binecunoscută publicului orădean cu piesa „ Zeițe de categoria B”, un succes teatral de mare anvergură, și din filmele „ Mirciulică” sau „Nuntă pe bani”.
MARTHIN MARCOS – din Buenos Aires-Argentina, este cantautor, muzician complet care performează atât în România alături de Cluj Tango Orchestra, în calitate de invitat special, cât și în Spania. Marthin provine dintr-o familie in care tango-ul este la mare prețuire, acesta fiind familiarizat de mic cu muzica lui Carlos Gardel, Astor Piazzolla sau Francesco Canaro. Spune despre el ca nu isi poate închipui viata fără tango. Este unul din putinii muzicieni care cântă în limbajul „ Lunfardo”, limbajul specific cântăreților de tango.
Cu o prezență scenică magnetică și impunătoare și o voce gravă și autentică, Marthin reprezintă cu brio „Tango Porteno” din Buenos Aires.
IRINA INDREI – pian (Opera Maghiară Cluj-Napoca)
Absolventă a Academiei de Muzică din Cluj-Napoca, cu o activitate scenică diversă, iubitoare a muzicii de tango și pasionată a lucrărilor de Astor Piazzolla, Irina este „motorul” armonic si ritmic al orchestrei. Este un instrumentist complet, cu o bogată experiență scenică și pedagogică, actualmente fiind profesor titular la Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” – catedra pian și pianist corepetitor la Opera Maghiară Cluj-Napoca.
Aranjamente pian – Julian Agustin Caeiro (aranjor al Filarmonicii del Tango BsAs) și pianistul Wim Wurman (Catedra de Tango din Rotterdam).
ROBERT INDREI – bandoneon
Absolvent al Facultății de Muzică din București, membru fondator al Asociației „Cluj Tango Orchestra”, Robert este primul român care cântă la bandoneon în cadrul unei orchestre. Se specializează în mod constant în arta bandoneonului, fiind cursant al profesoarei Yvonne Hahn – Franța și al maestrei Ayelen Pais – Argentina, având o evolutie frumoasă în ultimii ani pe scenele festivalurilor de tango argentinian din România.
ANTONIA INDREI este balerină a Operei Maghiare din Cluj-Napoca din anul 2015, cu o experiență scenică de aproape 10 ani în această prestigioasă instituție.
Este absolventă a Liceului de Coregrafie si Arta Dramatica „Octavian Stroia” si a Academiei de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, licentiata in Artele Spectacolului Muzical si masterantă in Pedagogie Coregrafică.
Colaboreaza din anul 2021 cu Facultatea de Teatru si Film din Cluj-Napoca ca asistent asociat.
Dansează în numeroase spectacole ale Operei Maghiare si a colaborat deasemenea si cu alte institutii de cultura din țară. Participă în calitate de balerină în turnee, atat in tara cat si in strainatate.
Gazda acestui spectacol este Filarmonica de Stat Oradea, o instituție culturală emblematică a orașului și care nu mai are nevoie de prezentare.
Tabloul serii va fi completat de dansatori de tango argentinian din Oradea.
SONIA VASS și VALERIU BREDICEAN sunt un cuplu de dansatori tânăr și efervescent, ambii dansatori având o vastă experiență pe ringurile de dans din țară.
Valeriu Bredicean :
“Tango este viață!
Inginer de meserie, dansator de pasiune, om în viața de zi cu zi; în căutare continuă de creștere și evoluție dorind să devin mai bun mereu.
Am descoperit tango-ul din întâmplare sau pot să spun ca tango-ul m-a descoperit pe mine în 2015 și de atunci a fost un aliat bun pentru dezvoltarea mea.
Încă din prima clipă m-a fascinat și mi-am dorit să dau mai departe această pasiune frumoasă altora.
Recomand tuturor acest dans deoarece este o unealtă bună pentru introspecție, spunând din experiența proprie”.
Sonia Vass este coregraf și membru fondator al scolii de dans Feeling Dance Oradea. Muzica a fost mereu componenta esentiala a existentei sale, atât în cariera de solista, cat și în cea de dansatoare profesionista.
Cu o experienta de peste 25 de ani în dans, a străbătut continentele pe un vas de croaziera, ca instructor și show-dancer. A descoperit farmecul tango-ului argentinian în matca sa din Buenos Aires și a dezvaluit orădenilor, prin fiecare lectie predata, povestea atemporală a acestei experiente magice.
Biletele sunt puse în vânzare exclusiv online pe iabilet.ro!
Vă așteptăm cu drag in povestea noastră de tango!